İZMİR / TORBALI - Yeniköy İlkokulu

Yeniköy İlkokulu

Yeniköy Mahallesi Sancak Sokak No 3/5 Torbalı İZMİR
Vizyon
Öğrenci yaşantılarını ön plâna çıkararak geçmişten geleceğe eğitimle aydınlatan örnek bir kurum olmak.
Misyon
Yeniköy İlkokulu olarak öğrencilerimizi yaşama hazırlarken, ezberden ziyade özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, yalnızca testlerdeki başarıda değil, okullar arası kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili çalışmalarda başarılı olan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, ahlaki, tarihi ve kültürel değerlere bağlı, çevreye duyarlı, evrensel değerlere açık, anadilinde başarılı olduğu kadar bilimsel çalışmalar yürütebilecek derecede yabancı dil bilgisi olan, yaşam boyu öğrenmeye açık, teknolojiye ayak uydurabilen, özgüven sahibi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ülkesine ve insanlığa faydalı, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler olarak yetiştirmek misyonumuzdur.
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün (Normal) eğitim yapılmaktadır.
Saatler
Okulumuzda sabah saat 08.40´da ders zili çalmakta olup 12.05´de yemek arası verilmekte ve 13.05´de tekrar derse başlanmaktadır. Saat 14.40´da derslerimiz bitmektedir.
Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.
Yabancı Dil
Okulumuzda 2. sınıftan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda İngilizce eğitimi verilmektedir.
Ulaşım
Okulumuza ulaşım; Yarım saatlik aralarla ilçe terminalinden Mahallemize ve mahallemzde ilçeye minübüslerle ve sabah ve akşam seferleri olan eshot ile kolaylıkla sağlanabilmektedir.
Okulumuz İzmir İli Torbalı ilçesi Yeniköy Mahallesinde bulunmaktadır.
Okulumuz İzmir il merkezine 51 km Torbalı ilçe merkezine 6 km uzaklıktadır.